Logo Näytelmat.fi

Elina Kilkku

Elina Kilkku on syntynyt 1980 Uudessakaupungissa. Hän työskentelee teatteriohjaajana, näytelmäkirjailijana, teatteriopettajana ja esiintyjänä. Hän on valmistunut 2004 Stadiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi ja 2011 Helsingin yliopistosta maisteriksi pääaineenaan teatteritiede.

Kilkku on työskennellyt freelance-ohjaajana vuodesta 2002 ja hänen ohjauksiaan on nähty mm. Valkeakosken kaupunginteatterissa, Hangon teatterissa, Uudenkaupungin teatterissa, Kajaanin harrastajateatterissa, Turun ylioppilasteatterissa sekä lastenteatteriin suuntautuneessa teatteri SuuriHiiressä Helsingissä. Omia näytelmiään hän on ohjannut mm. Uuteenkaupunkiin (Lasten vallankumous), Kajaaniin (Lautanen Somalian verta), Ateneumiin (Museodraamat Edelfeltin huippumallit ja Taidejänis), sekä Serlachiuksen museoon Mänttään (Museodraama Keisari tai ei mitään).

Kilkun Lautanen Somalian verta -näytelmä on käännetty tanskaksi ja latviaksi. Suomessa näytelmän kantaesitys poiki kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle. Syytteenä oli näytelmän rasistinen kieli, mutta poliisikuulustelujen jälkeen näytelmä todettiin rasismin vastaiseksi.

Lisätietoja: www.elinakilkku.com

Teokset

Det er negerens skyld (Lautanen Somalian verta)

Elina Kilkku ( Kirjailija )

Draama, Komedia

2002

Lue lisää

Non Existere

Elina Kilkku ( Kirjailija )

Draama

2011

Lue lisää

Kovan onnen lapsia

Elina Kilkku ( Dramatisoija )

Draama

2010

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista