Esitysluvat

Julkiseen esittämiseen tarvitaan aina lupa! Ilman tekijän lupaa teoksesta ei saa valmistaa kappaleita eikä sitä saa esittää tai julkisesti näyttää tai myydä, lainata tai vuokrata yleisölle. Teosta ei saa myöskään saattaa yleisön saataville muunneltuna, sovitettuna tai käännöksenä ilman tekijän lupaa.

Oletko löytänyt tekstin, jonka haluaisit esittää? Hyvä, toimi seuraavaksi näin:

a) Jos olet lisenssikäyttäjä, voit tilata esityssopimuksen ko. näytelmän omalta sivulta. Jos näytelmästä on monta eri versiota, katso tarkaan, että olet juuri sinua kiinnostavan version sivulla. Valitse nyt “Tee sopimuspyyntö”-ruutu ja etene ohjeiden mukaan.

b) Jos et ole lisenssikäyttäjä, täytä alla oleva esityspyyntölomake. Saat paluupostissa sopimuksen, kirjaamislaskun sekä tilityslomakkeen ohjeineen. 

Sisältääkö näytelmäsi musiikkia? Lue lisätiedot tästä.

Lähetämme sopimukset ja tilityslomakkeet ainoastaan sähköpostitse ja laskut joko sähköpostitse tai verkkolaskuina. Tarkista, että antamasi tiedot ovat oikein.

Mitä maksaa?

Veloitamme sopimuksen kirjaamismaksun samalla, kun lähetämme sopimuksen ja tilityslomakkeen ohjeineen. Kirjaamismaksu tulee maksaa ennen kuin sopimus astuu voimaan.

Tekijänpalkkio maksetaan yleisesti prosentteina pääsylippujen bruttotuotoista. Tekijänpalkkioprosentti on kotimaisissa näytelmissä yleensä 12. Musiikkinäytelmien prosentti on useimmiten korkeampi kuin puhenäytelmissä.

Esityssopimuksessa määritellään esityskohtainen minimikorvaus, joka vaihtelee näyttämön, tuotannon ja näytelmän mukaan. Tekijänpalkkio on maksettava myös ennakko- ja ilmaisesityksistä.

Joissakin tapauksissa tekijänpalkkio voi olla kokonaiskorvaus, joka maksetaan etukäteen ennen esityksiä.

Esityspyyntölomake

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.