Ammattiteatterioikeuksien myynti palaa osaksi Sunklon toimintaa

15.05.2019

Sunklon jäsenten ja jäseninä olevien perikuntien omistamia näytelmäkäsikirjoitusten ammattiteatterioikeuksia on palannut yhdistyksemme suoraan valvontaan toukokuun alussa, kun Agency North Oy:n ja ja Sunklon välinen asiamiessopimus päättyi.

Sunklo edustaa jäsentensä ja perikuntien ammattiteatterioikeuksia suoraan 1.5.2019 alkaen. Tämä koskee niitä jäseniä ja perikuntia, jotka ovat aikanaan antaneet edustusoikeuden Sunklolle. Sunklon jäsenet ja perikunnat voivat nyt vapaasti valita haluamansa toimijan oikeuksiensa valvomiseen.

Agency North jatkaa toimintaansa, mutta irrallaan yhdistyksestä. Jo tehdyt sopimukset Agency North hoitaa loppuun asti.

Kirjailijat voivat vapaasti valita, haluavatko luovuttaa oikeuksiensa valvonnan kaupalliselle agentuurille vai näytelmäkirjailijaliitolle. Osa kirjailijoista jatkaa asiamiessopimuksen aikaista menettelyä, jossa ammattiteatterien sopimukset laatii Agency North Oy ja harrastajien ja oppilaistosten sopimukset Sunklo.  Teemme yhteistyötä hyvässä hengessä, kirjailijoiden parhaaksi.

Jos olet epävarma siitä, kuka tekstin oikeuksia hallinnoi, ota yhteyttä ja kysy – me ohjaamme tiedustelusi oikeaan osoitteeseen.