Logo Näytelmat.fi

Kalle Isokallio

Helsinki , 13.5.1948 -

Kalle Isokallio on entinen Nokian toimitusjohtaja, nykyinen kirjailija ja kolumnisti. Yhteiskunnallisella otteella kirjoittava Isokallio on tehnyt useita satiirisia romaaneja.

Isokallio on koulutukseltaan laivanrakennustekniikan diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta. Hänen pitkä uransa liike-elämässä huipentui Nokian toimitusjohtajan tehtävään vuosina 1990 ja 1991. Isokallio jäi kuitenkin Nokiasta yllättäen eläkkeelle ja toimi 90-luvulla suomalaisessa sijoitusmaailmassa.

Nykyisin Isokallio toimii kirjailijana ja kolumnistina. Hän kirjoittaa säännöllisesti mm. Iltasanomiin ja Tiedosta-lehteen. Isokallio on kirjoittanut toistakymmentä satiirista romaania. Teoksissaan Isokallio käsittelee mm. ihmisen omaneduntavoittelua ja rahamaailman kiemuroita. Romaanit sisältävät satiirisen otteen lisäksi moninaisia juonenkäänteitä ja jännitystä. Isokallion menestynein romaani lienee vuonna 2000 ilmestynyt Pietari Toropaisen pilvilinna, joka on sittemmin dramatisoitu kolmeen otteeseen. Dramatisoijina ovat toimineet Matti Pajula (2001), Jori Halttunen (2006) ja Onneli Wäck (2007)

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Pietari Toropaisen pilvilinna

Kalle Isokallio ( Kirjailija )

Komedia

2006

Lue lisää

Pietari Toropaisen pilvilinna

Kalle Isokallio ( Kirjailija )

Komedia

2001

Lue lisää

Yrjänä Mäyräjärven iltalypsy

Kalle Isokallio ( Kirjailija )

Komedia

2007

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista