Kesäpäivän keikaus

Författare: 
Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2011
Pages: 
57
Length: 
Full length
Synopsis: 

Kevyt, kesäinen komedia tapahtuu nykyajassa Helmi Ahosen luomutila Sinikellossa, jossa ryhdytään muun tekemisen puutteessa harjoittamaan maatilamatkailua. Yritys lähteekin lupaavasti käyntiin ja ensimmäiset kaupunkilaiset kesävieraat saapuvatkin nauttimaan maaseudun rauhasta ja hiljaisuudesta. Lomanvietto saa kuitenkin yllättäviä käänteitä huipentuessaan kesävieraiden viihdykkeeksi järjestetyissä naamiaiskarnevaaleissa.

Ensimmäisenä tutustutaan Johanssoneihin ja heidän teini-ikäisiin nuoriinsa, ja myöhemmin Huttusen pariskuntaan. Pakan sekoittavat kuitenkin kutsumattomat vieraat, jotka muuttavat tapahtumien kulun odottamattomaan suuntaan.

Sinikellossa työskentelevät omistaja Helmi Ahosen lisäksi hänen opiskeleva tyttärensä Mette ja serkkupoika Jaska. Muita kyläläisiä edustaa kylän ”Kävelevä Ula-asema” Kyllikki vuohenmaitojuustoineen. Kutsumattomat vieraat ovat taas pikkurikolliset Akseli ja Valtteri, jotka lopuksi korjataan parempaan talteen konstaapelien Viljasen ja Sutisen toimesta.

Tekstin keveydestä huolimatta komediassa sivutaan ajankohtaisia aiheita huumorilla maustettuna ja katsojille on tarjolla monenlaista sanallista herkkua.

Voidaan esittää sisällä tai ulkona.

Roller: 
Number of male actors: 8
Number of female actresses: 6
All role: 14
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No
Info: 

Kantaesitys Teatteri Ilonassa 30.6.2011.