Maija-Liisa Isosomppi

Born: 
1952
Place of birth: 
Alahärmä

Synnyin v. 1952 Alahärmässä, kasvoin Ylihärmässä, avioiduin Kauhavalle.  Nythän nuo kunnat ovat yhdistyneet. Olen naimisissa, kolme aikuista lasta ja tässä vaiheessa 6 lastenlasta.

Koulutusta on sopivasti; yo-merkonomi ja Huk. Lisäksi työni puolesta monenlaista kurssitusta. Harrastuksena olen opiskellut mm. jonkin verran espanjaa ja kirjoittamista. Päivätyötäni teen työhallinnossa, yötöitä en tee, koska silloin yleensä nukun.  Ellei ole täysikuu.

Olen kiinnostunut valtavan monista asioista. Kirjoittamisen lisäksi minulle on tärkeää puuhastelu puutarhassa, sillä tavalla hyvää oloa ainakin itselleni tuottaen. Mieluusti katselen myös tähtitaivasta, kaukoputkikin sitä varten minulla on. Olen utelias ihminen ja tutkailen mieluusti muita ihmisiä ja yleensä elämää.

Näyttelemistäkin olen harrastanut, nykyisin teen ”höpötys”keikkoja silloin tällöin. Tämä alkoi varsinaisesti siitä, kun v. 2011 voitin Valehtelun SM-kisan. Sittemmin olen kaksi kertaa näissä kisoissa tullut toiseksi. Valehtelukisa on sellainen tarinaniskentäjuttu.

Jo lapsena olin innostunut kirjoittamisesta ja lukemisesta ja nuorena olin ahkera kirjeiden kirjoittaja. Kirjoittamisen alkuun pääsin uudelleen voitettuani Härmänmaa-aiheisen runokilpailun vuosituhannen vaihteessa. Olen voittanut myös pari pakinakirjoituskilpailua.

Teksteilläni pyrin tuottamaan hyvää mieltä, en halua loukata ketään enkä viljele ”rumia ” sanoja.  Aiheet löydän usein arkisen elämän sattumuksista, niissä on joskus melkoista komediaa. Ja  pienoinen sanoma meistä ihmisistä sisältyy teksteihini, kuinkas muuten.

- Maija-Liisa Isosomppi

Teokset

Titel Kirjailijan rooli Publication Lajit Kieli Alkuperäinen kieli
Asennetta virkamiähet, asennetta! author 2014 Comedy Finnish
Impi, Auvo ja lemmen tyrskyt author 2016 Comedy Finnish
Kaikki kissin tähären! author 2002 Comedy Finnish
Kunnon virkamiäs Jokinen author 2012 Comedy Finnish
Oikeeta ihimisiä author 2006 Comedy Finnish
Olis eres yks lehemä author 2004 Comedy Finnish
Pienen kylän arvoituksia author 2019 Comedy Finnish
Rakkaus ja kuntarajat author 2019 Comedy Finnish
Sukulaasia ja nukerinkuteeta author 2009 Comedy Finnish
Virkamiestä viedään author 2013 Comedy Finnish