Täällä Pohjantähden alla

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2007
Sivumäärä: 
70
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Itsenäisyyden ensiaskeliaan ottava Suomen kansa jakautuu kahtia ja ajautuu veljessotaan. Pienen Pentinkulman kylän väki, juro torppari Jussi, kärsivällinen Alma, tulinen Akseli, lempeä Elina, rääväsuinen Anttoo, idealistinen kyläräätäli Halme ja hurskas pastori Salpakari, sekä monet muut hahmot kertovat ihmisen äänellä historiallisten tapahtumien vaikutuksista ruohonjuuritasolla, torpissa ja kylänraitilla.

Dramaturgia perustuu Linnan trilogian kahteen ensimmäiseen osaan ja keskittyy kansalaissotaan, sen syihin, traagisiin tapahtumiin, sekä sodan julmaan jälkipyykkiin. Dramaattisten ja koskettavien tapahtumien keskellä kukkii kuitenkin myös huumori, nuori rakkaus ja kaiken voittava toivo paremmasta huomisesta.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 27
Naisia: 17
Yhteensä: 44
Muut roolit: 

Dramaturgiassani on roolihenkilöitä lähes 50 kpl. Tämä oli mahdollista, koska tekstin kantaesittäneessä Liedon kesäteatterissa oli tarjolla runsaasti eri ikäisiä näyttelijöitä. Roolien tuplaaminen ja/tai triplaaminen, yhdistäminen ja henkilöhahmojen pois jättäminen on kuitenkin täysin mahdollista ja lienee useimmissa muissa teattereissa välttämätöntäkin. Toivon tätä sovitustyötä tehtävän kuitenkin niin, ettei karsiminen vaikuta tarinan yhtenäisyyteen tai ymmärrettävyyteen ratkaisevasti. 

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Paikka: 
15.6.2007 Liedon kesäteatteri
Info: 

Huomio: Väinö Linnan tekijänoikeuksia valvoo hänen perikuntansa. Esityssopimus tulee pyytää molemmilta osapuolilta.