Animalis

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2011
Sivumäärä: 
87
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

ANIMALIS
(lat. ”elollinen, se mikä hengittää”)

Korppi, aasi ja koira vaeltavat ajassa ja eläinten ja ihmisen yhteisessä historiassa. ANIMALIS on kiehtova ja tosipohjainen tarinakudos Euroopasta ja Uudesta maailmasta vuosina 1546-1735, maailmasta ennen Charles Darwinia ja evoluutioteoriaa.

Näytelmän henkilöitä ovat armenialainen silkinkutoja, kuningatar ja hänen korppinsa, luotujen juhlaa ylistävä Francois Rabelais, Lapista lennähtänyt Katariina, ruton kourissa kamppailevat talonpojat, hyönteistutkimuksen ja ekologisen ajattelun pioneeri Maria Sibylla Merian, rationalistifilosofi Descartesin palvelustyttö Helena Jans, sademetsän reunalla elävä orja Alzira…

ANIMALIS on sarja lähikuvia ja maisemia maailmasta jota leimaa epävarmuus, tiedon murros, uuden tiedon, uuden ajatuksen etsiminen. Maailma ja ihminen ovat muodonmuutoksen keskellä, muodonvaihdos on myös luonnon salaperäinen ilmiö, joka askarruttaa tutkijoita uuden ajan alun maailmassa.

Onko ihmiskeskeinen ajattelu murtumassa? Miten suhteemme eläimiin on muuttunut historian aikana? Mikä paikka myyteillä, saduilla ja uskonnoilla on tuossa tiedon kentässä? Voiko luonnontutkijan tietoa ja alkuperäiskansan paikallista tietoa tarkastella rinnakkain? Kärsivätkö eläimet? Mitä kertoo eläimen katse? Millainen olisi eläinten kertomus meistä ihmisistä? Mistä alkaa ihmislajin historia, millaisia jälkiä meissä on syvältä ajasta?

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 0
Naisia: 0
Yhteensä: 0
Muut roolit: 

5-7 esiintyjää, osa heistä muusikkoja.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei
Info: 

Kantaesitys Kolmas Tila - Tredje Rummet 18.10.2011.