Babiole. Tarina prinsessasta, joka syntyessään muuttui apinaksi

Language: 
Finnish
Genre: 
Play for youth
Year of publication: 
2003
Pages: 
53
Length: 
Full length
Synopsis: 

Margot ja Celeste ovat naapurivaltakuntien kuningattaria. He ovat myös sisaruksia, jotka elävät riidoissa keskenään. Celestellä on poika, prinssi Leander. Vihdoin myös Margot saa Haltija Krumeluurin lupaaman perillisen. Vanhat vihat muistissaan Krumeluuri kuitenkin muuttaa suloisen tyttövauvan apinaksi. Margot ei kestä häpeää ja määrää apinan, oman tyttärensä surmattavaksi. Julkisesti hän ilmoittaa vauvansa kuolleen.
Hovimies ei kuitenkaan ehdi toteuttaa kuningattaren käskyä. Prinssi Leander näkee apinan ja haluaa sen lemmikikseen. Näin Babiole kasvaa tätinsä hovissa ihailluksi apinaprinsessaksi. Hän on erittäin oppivainen ja viehättävä. Babiole rakastaa prinssiä. Hänet kuitenkin aiotaan naittaa apinakuninkaalle, mistä syystä hän karkaa.
Taianomaisten seikkailujen ja kamppailujen jälkeen Babiole muuttuu siksi tytöksi, joksi hän on itsensä eläinhahmossakin koko ajan tuntenut. Hän saa lopulta prinssinsä ja katuva Margot tyttärensä ja sisarensa takaisin.

Babiole on ihastuttava koko perheen näytelmä itsenäisestä tytöstä ja pyrkimyksestä tulla siksi, mikä sydämessään tuntee olevansa.
"Sitä mitä silmillään et näe, sitä sinun on katsottava sydämelläsi."
(Marja Tuominen: Näytelmäluettelo 2000, SHT)

Roles: 
Number of male actors: 13
Number of female actresses: 5
All role: 18
Other roles: 

Kuoro

Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No
Info: 

Esitettävissä kuudella näyttelijällä.