Maija-Liisa Isosomppi

Syntynyt: 
1952
Syntymäpaikka: 
Alahärmä

Synnyin v. 1952 Alahärmässä, kasvoin Ylihärmässä, avioiduin Kauhavalle.  Nythän nuo kunnat ovat yhdistyneet. Olen naimisissa, kolme aikuista lasta ja tässä vaiheessa 6 lastenlasta.

Koulutusta on sopivasti; yo-merkonomi ja Huk. Lisäksi työni puolesta monenlaista kurssitusta. Harrastuksena olen opiskellut mm. jonkin verran espanjaa ja kirjoittamista. Päivätyötäni teen työhallinnossa, yötöitä en tee, koska silloin yleensä nukun.  Ellei ole täysikuu.

Olen kiinnostunut valtavan monista asioista. Kirjoittamisen lisäksi minulle on tärkeää puuhastelu puutarhassa, sillä tavalla hyvää oloa ainakin itselleni tuottaen. Mieluusti katselen myös tähtitaivasta, kaukoputkikin sitä varten minulla on. Olen utelias ihminen ja tutkailen mieluusti muita ihmisiä ja yleensä elämää.

Näyttelemistäkin olen harrastanut, nykyisin teen ”höpötys”keikkoja silloin tällöin. Tämä alkoi varsinaisesti siitä, kun v. 2011 voitin Valehtelun SM-kisan. Sittemmin olen kaksi kertaa näissä kisoissa tullut toiseksi. Valehtelukisa on sellainen tarinaniskentäjuttu.

Jo lapsena olin innostunut kirjoittamisesta ja lukemisesta ja nuorena olin ahkera kirjeiden kirjoittaja. Kirjoittamisen alkuun pääsin uudelleen voitettuani Härmänmaa-aiheisen runokilpailun vuosituhannen vaihteessa. Olen voittanut myös pari pakinakirjoituskilpailua.

Teksteilläni pyrin tuottamaan hyvää mieltä, en halua loukata ketään enkä viljele ”rumia ” sanoja.  Aiheet löydän usein arkisen elämän sattumuksista, niissä on joskus melkoista komediaa. Ja  pienoinen sanoma meistä ihmisistä sisältyy teksteihini, kuinkas muuten.

- Maija-Liisa Isosomppi

Teokset

Otsikko Kirjailijan rooli Julkaisu Lajit Kieli Alkuperäinen kieli
Asennetta virkamiähet, asennetta! kirjailija 2014 Komedia Suomi
Impi, Auvo ja lemmen tyrskyt kirjailija 2016 Komedia Suomi
Kaikki kissin tähären! kirjailija 2002 Komedia Suomi
Kunnon virkamiäs Jokinen kirjailija 2012 Komedia Suomi
Oikeeta ihimisiä kirjailija 2006 Komedia Suomi
Olis eres yks lehemä kirjailija 2004 Komedia Suomi
Pienen kylän arvoituksia kirjailija 2019 Komedia Suomi
Rakkaus ja kuntarajat kirjailija 2019 Komedia Suomi
Sukulaasia ja nukerinkuteeta kirjailija 2009 Komedia Suomi
Virkamiestä viedään kirjailija 2013 Komedia Suomi