Logo Näytelmat.fi

Torsti Lehtinen

Helsinki , 25.7.1942 -

Torsti Lehtinen on suomalainen kirjailija, filosofi ja kääntäjä. Lehtinen on toiminut yli kolmekymmentä vuotta vapaana kirjailijana ja kriittisen ajattelun yleismiehenä. Hän on julkaissut yli kolmekymmentä kirjaa sekä suomentanut lukuisia. Lehtisen tuotantoon kuuluu romaaneja, tietokirjoja, esseekokoelmia sekä runo- ja aforismiteoksia. Lehtinen tiedetään erityisesti eksistentialismin tuntijana Suomessa.

Lehtinen on toiminut opettajana erinäisissä kirjoittajakouluissa Suomessa. Hän on opettanut mm. Topelius-akatemiassa, Päätalo-instituutissa, Jyväskylän yliopistossa ja Teatterikorkeakoulussa. Lisäksi Lehtinen on opettanut filosofiaa Turun Yliopistossa. Lehtinen on käsikirjoittanut ja suunnitellut monia Yleisradion kulttuuriohjelmia niin radioon kuin televisioon. Lisäksi Lehtinen on ahkera kolumnisti kirjoittaen mm. Aamulehteen ja Keskisuomalaiseen.

Lehtinen on niin ikään kirjoittanut ja suomentanut näytelmiä. Hän on mm. kääntänyt ja sovittanut Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva -teoksen (1989) Kuopion Kaupunginteatterille. Lisäksi hän on kirjoittanut teatteriaiheisia esseitä mm. Kansallisteatterin käyttöön. Lehtisen viimeisin julkaistu teos on yhdessä Hilkka Olkinuoran kanssa kirjoitettu Sallimuksia – käsikirja kuolevaisille (2011). Esseitä ja artikkeleita Lehtinen on kuitenkin ehtinyt kirjoittaa jo koko joukon tämän jälkeenkin.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Dorian Grayn muotokuva

Torsti Lehtinen ( Dramatisoija )

Draama

1989

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista