Logo Näytelmat.fi

Sisko Nampajärvi

1951 -

Sisko Nampajärvi on kotkalainen kirjoittaja, joka on kolmen näytelmän lisäksi kirjoittanut äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjoja, runsaasti lehtijuttuja kulttuurin eri alueilta (kirjoista , teatterista ja lausuntaesityksistä), kulttuuripainoitteisia matkajuttuja sekä muutamia käsikirjoituksia.

Nuortennäytelmä Feimikeimit (1993) osallistui Teatteri-lehden näytelmäkilpailuun ja oli yksi kuudesta palkitusta. Se käsittelee rasismia ja maahanmuuttovastaisuutta ympäristönään nuorten skeitti- ja graffitikulttuuri. Näytelmää ovat esittäneet eri puolilla Suomea koulujen näytelmäkerhot ja harrastajaryhmät.

Musiikkinäytelmä Kellaribändi (yhdessä Marita Hauhian kanssa 2005) kertoo bändin yrityksistä päästä kellarista esiintymislavoille. Mutkia matkaan tuovat niin ihmissuhde- kuin manageriongelmat. Näytelmään on mahdollista liittää runsaasti musiikkia. Teksti sisältää kahden näytelmään kirjoitetun laulun sanat, jotka kuljettavat tarinaa eteenpäin. Näytelmän kantaesitys oli Kotkan kaupunginteatterin Naapuri-näyttämöllä keväällä 2011.

Komedia Lomakeidas Eliksiiri (yhdessä Marita Hauhian kanssa 2012)sijoittuu pieneen maalaiskylään, jossa muutaman kesäisen viikon aikana ratkeavat kylän tulevaisuus ja moninaiset ihmissuhdekoukerot. Kyläläiset, kaupunkilaiset ja maailmalta saapuvat kohtaavat Eliksiirissä, jossa menneisyyden haamut heräävät henkiin ja petoksen ja rakkauden solmut aukeavat. Jokainen etsii onnenhippusta omalla tavallaan. Näytelmä mukautuu monenlaisiin näyttämöratkaisuihin ja -tiloihin.

Sisko Nampajärvi on koulutukseltaan FM ja toiminut pitkään äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina.

Teokset

Feimikeimit

Sisko Nampajärvi ( Kirjailija )

Nuortennäytelmä

1993

Lue lisää

Kellaribändi. Näytelmä rakkauden mutkista ja musiikista

Sisko Nampajärvi ( Kirjailija )

Draama, Komedia, Nuortennäytelmä

2005

Lue lisää

Lomakeidas Eliksiiri

Sisko Nampajärvi ( Kirjailija )

Draama, Komedia

2012

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista