Logo Näytelmat.fi

Riikka Pulkkinen

Tampere , 8.7.1980 -

Riikka Pulkkinen on suomalainen proosakirjailija. Hän on julkaissut kolme romaania, joista kahdesta on tehty näytelmäsovitus. Ennen päätoimiseksi kirjailijaksi ryhtymistä Pulkkinen opiskeli kirjallisuustiedettä ja teoreettista filosofiaa Helsingin yliopistossa sekä työskenneli mm. myyjänä ja huvipuistotyöntekijänä. Nykyisin hän myös kirjoittaa kolumneja ja jatkokertomuksia erinäisiin aikakauslehtiin.

Pulkkisen esikoisteos on vuonna 2006 julkaistu romaani Raja. Se herätti ilmestymisvuonnaan laajan kiinnostuksen ja oli ehdolla mm. Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi. Seppo Parkkinen dramatisoi romaanin ja Raja-näytelmä kantaesitettiin Oulun Kaupunginteatterissa syksyllä 2012.

Pulkkisen toinen romaani, vuonna 2010 ilmestynyt Totta, oli Finlandia-palkintoehdokas ja sen julkaisuoikeudet on sittemmin myyty moniin Euroopan maihin sekä esimerkiksi Australiaan ja Yhdysvaltoihin. Totta kantaesitettiin Anna Viitalan sovittamana näytelmänä KOM-teatterissa marraskuussa 2011.

Pulkkisen kolmas ja viimeisin romaani Vieras julkaistiin syyskuussa 2012. Myös se rakentuu kirjailijan aiemmista teoksista tutuille tyylikeinoille, kuten vahvalle henkilökuvaukselle ja monia aikatasoja yhdistävälle kerronnalle.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Raja

Riikka Pulkkinen ( Kirjailija )

Draama

2012

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista

 
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.