Logo Näytelmat.fi

Pekka Milonoff

Helsinki , 22.2.1947 -

Pekka Milonoff on suomalainen ohjaaja, näyttelijä, käsikirjoittaja, dramaturgi ja teatterinjohtaja. Hän on tehnyt pitkän ja tunnustetun uran KOM-Teatterissa.

Milonoff opiskeli Suomen Teatterikoulun (nykyinen Teatterikorkeakoulu) ohjaajalinjalla, josta valmistui vuonna 1971. Heti valmistuttuaan Milonoff oli perustamassa KOM-Teatteria, jossa työskenteli näyttelijä-ohjaajan roolissa. Vuodesta 1977 hän on toiminut KOM-Teatterin johtajana.

Milonoffin tunnettuja ohjaustöitä ovat mm. Pesärikko (1989), Rikos ja Rangaistus (1997), Suomen hevonen (2004) sekä Täällä Pohjantähden alla (2006). Milonoff on tehnyt paljon myös vierailevia ohjauksia, päällimmäisenä Kansallisoopperassa esitetty Punainen viiva vuonna 2007.

Milonoff on yhdessä Anna-Leena Härkösen kanssa käsikirjoittanut suositun televisiosarjan Vuoroin vieraissa (1997). Hän on niin ikään käsikirjoittanut ja ohjannut Jari Tervon Pyhiesi yhteyteen (1995) -romaaniin pohjautuvan elokuvan Rikos ja rakkaus (1999). Elokuva on humoristinen rikostarina, joka kertoo viinatrokari, pikkurikollinen Marsipaani Räikkösen kuolemaan johtaneista tapahtumista. Tarinan tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Pohjanmaalle.

Elokuva- ja tv-käsikirjoitustensa ohella Milonoffilta on julkaistu yhdessä Peter von Baghin kanssa toimitettu Teatterikirja (1977). Milonoffille on myönnetty useita taidealan palkintoja ja tunnustuksia. Hän on saanut mm. teatterialan Thalia-palkinnon vuonna 1989 sekä Pro Finlandia -mitalin vuonna 2003.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Rikos ja rakkaus

Pekka Milonoff ( Dramatisoija )

Draama

1995

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista

 
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.