Logo Näytelmat.fi

Laura Jäntti

Helsinki , 4.1.1951 -

Laura Jäntti on suomalainen teatteriohjaaja. Hänet tunnetaan taiteellisesti tinkimättömien produktioiden luojana yhtä lailla pienteattereissa, kuin suurissa kaupunginteattereissakin.

Jäntti valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 1974. Hän on kokenut ohjaaja, jonka uran alkuvuosia leimaavat omalaatuisen mielenkiintoiset ja taiteellisesti korkealle arvostetut produktiot pienteattereissa, kuten itsenäisen Kom-teatterin alkuvaiheissa ja Teatteri Jurkassa. Vuosina 2002–2004 Jäntti toimi Lilla Teaternin johtajana. Pienten teatteriryhmien ja taiteellisen monimuotoisuuden puolestapuhujana tunnettu ohjaaja, on sittemmin työskennellyt myös mm. Turun-, Lahden-, ja Helsingin kaupunginteattereissa, kuten myös Suomen Kansallisteatterissa.

Jäntti on kansainvälisesti tunnettu suomalainen teatteriohjaaja. Hänen töitään on nähty mm. Saksassa, Norjassa, Perussa ja Tansaniassa. Jänttiä pidetäänkin suomalaisen teatteriviennin edelläkävijänä. Toisaalta Jäntti on asettunut määrätietoisesti teatterimaailman valtavirtojen ulkopuolelle toteuttaen omaa näkemystään. Jäntin tavaramerkkejä ovat näyttämötilan rohkeat visuaaliset ratkaisut sekä toisaalta näyttelijätyön korostaminen draaman keskipisteenä.

Laura Jäntille on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön Näyttämötaiteen valtionpalkinto vuonna 2007.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2011

Teokset

Putkinotko

Laura Jäntti ( Dramatisoija )

Draama

1998

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista