Logo Näytelmat.fi

Kari Rentola

Kari Rentola on pitkän uran tehnyt ja arvostettu teatteriohjaaja, dramaturgi ja näytelmäkirjailija.
Hän on vaikuttanut suomalaiseen teatterikenttään mm. Teatterikorkeakoulun rehtorina ja usean teatterijärjestön hallituksen jäsenenä.

Rentola on koulutukseltaan teatteriohjaaja. Hän on työskennellyt Lahden Kaupunginteatterin johtajana ja on nykyisin Helsingin Kaupunginteatterin apulaisjohtaja. Teatterikorkeakoulun rehtorina Rentola työskenteli vuosina 1991–97.

Rentola on työskennellyt teatteriohjaajana monissa suomalaisissa ammattiteattereissa. Edellä mainittujen ohella hän on ohjannut mm. Kansallisteatteriin ja Tampereen Työväen Teatteriin. Rentolan viime vuosien ohjaustöitä ovat mm. jättimenestys Narnia – velho ja leijona (2001) sekä The Beatles Story (2006). Lisäksi Rentola on dramatisoinut useita näytelmiä, Narnia-näytelmän lisäksi mm. Laura Soinnen teokseen pohjautuvan Hukkasaaren salaisuus (1993).

Taiteellisen työnsä ohella Rentola on vaikuttanut erilaisissa luottamustoimissa. Hän on toiminut mm. Valtion näyttämötaidetoimikunnassa, Suomen Teatteriliiton hallituksessa, Työväen Näyttämöiden liiton hallituksessa, Teatterin tiedotuskeskuksen hallituksessa, Ohjaajaliiton hallituksessa sekä Teatterijärjestöjen Keskusliiton hallituksessa. Vuonna 2010 Rentola nimitettiin Suomen Harrastajateatteriliiton hallituksen puheenjohtajaksi.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Hukkasaaren salaisuus

Kari Rentola ( Dramatisoija )

Nuortennäytelmä

1993

Lue lisää

Kolme muskettisoturia

Kari Rentola ( Dramatisoija )

Draama, Komedia

1981

Lue lisää

Oy Pelastakaa Miehet Ab

Kari Rentola ( Kirjailija )

Komedia

1999

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista