Logo Näytelmat.fi

Kai Lehtinen

Kerava , 31.7.1958 -

Kai Lehtinen on näyttelijä ja ohjaaja. Hänet tunnetaan parhaiten rooleista televisiosarjoissa ja elokuvissa. Lehtinen on kuitenkin tehnyt pitkän uran myös teatterissa.

Lehtinen valmistui Teatterikorkeakoulun näyttelijälinjalta vuonna 1987. Näyttelijänä hän on työskennellyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Espoon Teatterissa ja Pyynikin kesäteatterissa. Lehtinen on niin ikään näytellyt useissa kymmenissä suomalaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hänen tunnetuin roolihahmonsa lienee salaperäinen ja oikeudentuntoinen palkkamurhaaja Raid, joka seikkaili päähenkilön nimeä kantaneessa tv-sarjassa vuonna 2000 sekä elokuvassa vuonna 2003. Muita Lehtisen tunnettuja roolisuorituksia ovat esimerkiksi tukkijätkä Arvo elokuvassa Pikkusisar (1999) ja porokeisari Mosku elokuvassa Mosku – lajinsa viimeinen (2003)

Lehtinen on myös ohjannut elokuvia ja teatterinäytelmiä. Elokuvista parhaiten menestynyt on Umur (2002), joka on nuoren rajavartijan ja kauniin mutta salamyhkäisen lappilaisnaisen Umurin pohjoiseen sijoittuva rakkaustarina. Teatteripuolella Lehtisen ohjauksista pidettyjä ovat olleet ainakin kaksi Aleksis Kiven teoksiin perustuvaa näytelmää Nummisuutarit (2007) ja Seitsemän veljestä (2011), jotka Lehtinen teki Nurmijärven Kivi-juhlille.

Siviilihenkilönä Lehtinen tunnetaan maanläheisistä arvoistaan. Hän on maatalon isäntä ja kuusilapsisen perheen isä. Lehtinen toimii WWF:n ympäristökasvatustyön kummina.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2011

Teokset

Siunattu hulluus

Kai Lehtinen ( Dramatisoija )

Komedia

2005

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista