Logo Näytelmat.fi

Hector

Helsinki , 20.4.1947 -

Hector, oikealta nimeltään Heikki Harma, on suomalaisten hyvin tuntema kevyenmusiikin tekijä ja rakastettu esiintyjä. Hän on yksi Suomen arvostetuimmista populaarimusiikin sanoittajista ja säveltäjistä. Hector on toiminut muusikon uransa ohella myös radio- ja televisiotoimittajana sekä televisio-ohjaajana.

Hectorin musiikillinen sooloura on kestänyt yli neljäkymmentä vuotta. Hänet tunnetaan esimerkiksi kappaleistaan ”Lumi teki enkelin eteiseen”, ”Ake, Make, Pera ja mä”, ”Asfalttiprinssi” ja ”Juodaan viinaa”. Hectorin musiikillinen tyyli on melodinen ja monesti hieman melankolinen. Se henkilöityy esittäjäänsä, joka tulkitsee kappaleet useimmiten kitaralla itseään säestäen.

Hector muistetaan yhtenä ”mestareista”. Hän kiersi 90-luvun lopulla Pave Maijasen, Pepe Willbergin ja Kirkan kanssa Suomen stadioneita ja esiintymislavoja ”Mestarit areenalla” -nimisellä konserttikiertueella. Hectorille on myönnetty useita suomalaisia musiikkialan palkintoja sekä Pro Finlandia -palkinto vuonna 2008. Sanoittajana häntä on muistettu mm. Juha Vainio -sanoittajapalkinnolla vuonna 1993 sekä Reino Helismaa -palkinnolla vuonna 2009.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2011

Teokset

Kadonneet lapset

Hector ( Kirjailija )

Draama, Musiikkinäytelmä, Nuortennäytelmä

1980

Lue lisää

M. Möttönen, maailmanmatkaaja

Hector ( Säveltäjä )

Lastennäytelmä, Musiikkinäytelmä

1983

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista

 
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.