Logo Näytelmat.fi

Frances Hodgson Burnett

Manchester , 24.11.1849 - 29.9.1924

Frances Hodgson Burnett oli oman aikansa merkittävimpiä lastenkirjailijoita, mutta myös pidetty aikuisille suunnattujen romanttisten sarjakertomusten ja romaanien kirjoittaja.

Hodgson Burnett syntyi köyhään perheeseen Manchesteriin. Kirjailijan ollessa vasta muutaman vuoden ikäinen, perheen isä kuoli ja äiti sekä lapset muuttivat Yhdysvaltoihin Tennesseehen helpottaakseen taloudellista ahdinkoaan. Hodgson Burnetista tulikin kirjailija jo nuorena, kun hän alkoi osaltaan elättää perhettä kirjoittamalla sarjakertomuksia aikakauslehtiin.

Myöhemmin Hodgson Burnett kohosi hyvin suosituksi ja rakastetuksi lastenkirjailijaksi, eräänlaiseksi oman aikansa kirjalliseksi tähdeksi. Erityistä mainetta saavuttivat kirjailijan teokset Pikku lordi (1886), Pikku prinsessa (1909) ja Salainen puutarha (1911), joista viimeistä luetaan laajalti yhä tänäänkin.

Hodges Burnett oli kiinnostunut myös draamasta, kirjoitti sitä, ja auttoi proosateostensa sovittamisessa näyttämölle. Hänen teoksiaan esitettiinkin Lontoossa ja New Yorkin Broadwaylla, ja ne olivat aikanaan hyvin suosittuja.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2011

Teokset

Broadway musikaali. The Secret Garden

Frances Hodgson Burnett ( Kirjailija )

Draama, Musiikkinäytelmä

1996

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista