Logo Näytelmat.fi

Erica Mäkinen

1989 -

Erica Mäkistä ja Sari Puttosta yhdistää lievestuorelaisuuden lisäksi nuorten yhteisöteatteri, harrastajateatteri ja teatterin tekeminen ylipäätään vuodesta 2004 alkaen. Tuolloin Sari oli Erican ohjaaja käsikirjoittamassaan Luento rakkaudesta -nuortennäytelmässä, joka voitti Kankaanpään nuorisoteatterikatselmuksen keväällä 2005. Seuraava yhteinen produktio oli Peukalo-Liisa vuonna 2007, jonka Sari ohjasi Erican näytellessä Peukalo-Liisaa. Näytelmä parkittiin parhaana Keski-Suomen harrastajateatterikatselmuksessa syyskuussa 2007, lisäksi Erica palkittiin katselmuksen parhaasta näyttelijäntyöstä.

Tämän jälkeen erilaiset tilateatteriesitykset sekä improvisaatioteatteri olivat yhteinen tekijä syksyyn 2014, jolloin Kun minusta tuli Talo– laulunäytelmän synty alkoi yhteisenä käsikirjoittamisena tilaustyön nimissä. Laulunäytelmän ensi-ilta oli marraskuussa 2015, ja sitä esitettiin Lievestuoreella 12 kertaa loppuunmyydyille katsomoille. Yleisöä näytelmällä oli 1600.

Sari asuu Lievestuoreella edelleen, Erica on jo muutaman vuoden asunut Turussa. Yhteinen teatterin tekemisen matka on vuosien aikana muuttunut ohjaaja-oppilas-suhteesta kolleegoiksi, ja teatteriharrastus jatkuu tälläkin hetkellä oman improvisaatioryhmän myötä.

 

Sari on toiminut harrastajateatterin parissa ohjaajana ja käsikirjoittajana vuodesta 1999. Hän on suorittanut draamaopinnot Jyväskylässä. Erica on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turussa.

Teokset

Kun minusta tuli Talo

Erica Mäkinen ( Kirjailija )

Draama, Musiikkinäytelmä

2017

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista