Logo Näytelmat.fi

Enrique Tessieri

Enrique Tessieri on argentiinalaissyntyinen antropologi, tutkija, toimittaja ja kolumnisti. Hän on erikoistunut maahanmuuttoon ja siirtolaisuuteen liittyviin kysymyksiin. Tessieri on asunut pitkään Suomessa ja kirjoittaa suomen kielellä.

Tessieri on toiminut suomessa mm. Siirtolaisinstituutissa ja Otavan opistossa. Hän on kirjoittanut artikkeleita ja kolumneja useisiin suomalaisiin aikakausjulkaisuihin ja päivälehtiin, kuten Suomen kuvalehteen sekä Uusisuomi ja Apu -lehtiin. Hän on niin ikään pidetty puhuja erilaisissa konferensseissa ja seminaareissa. Hän on työskennellyt myös yhteystyössä Argentiinan Suomen suurlähetystön kanssa ja toiminut kirjeenvaihtajana Suomen lisäksi Columbiassa, Argentiinassa, Italiassa ja Espanjassa.

Tessieri on ottanut näkyvästi kantaa Suomen maahanmuuttokeskusteluun. Hän on vertaillut Suomen tilannetta muihin maihin ja osoittanut sekä toivottavia että epätoivottuja toimintamalleja. Tessieri on mm. arvioinut oikeistopopulismin nousua maassamme.

Tessieri on kirjoittanut yhdessä Seppo Parkkisen kanssa näytelmän Kaukainen maani, joka kantaesitettiin Kajaanin kaupunginteaterissa vuonna 1990. Näytelmä käsittelee suomaissiirtolaisten matkaa Argentiinaan 1900-luvun alussa ja perustuu Tessierin tutkimukseen aiheesta.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Kaukainen maani

Enrique Tessieri ( Kirjailija )

Draama

1989

Lue lisää

Lejana tierra mía (kaukainen maani)

Enrique Tessieri ( Kääntäjä )

Draama

2005

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista