Logo Näytelmat.fi

Elena Leeve

Helsinki , 1.2.1983 -

Elena Leeve on suomalainen näyttelijä. Leevelle on myönnetty kaksi parhaan naispääosan Jussi palkintoa. Ne tulivat elokuvista Tulennielijä (1998) ja Putoavia enkeleitä (2008). Lisäksi Leeve oli ehdolla palkinnon saajaksi vuonna 2002 elokuvasta Cyclomania.

Koulutukseltaan Leeve on Teatterikorkeakoulusta vuonna 2006 valmistunut teatteritaiteen maisteri. Leeve on näytellyt useissa suomalaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Leeven viimeisimpiä töitä ovat Tuomas Summasen ohjaama elokuva Risto (2011) ja television viihdesarja Putous (2012).

Leeve työskentelee säännöllisesti myös teatterissa. Hänen ensiesiintymisensä teatterilavalla oli Polenka Semjonovna Marmeladovan rooli KOM-Teatterin Rikos ja rangaistus -näytelmässä vuonna 1997. Viimeisin Leeven teatteritöistä on nuoren Hannah Arendtin rooli näytelmässä Hannah ja rakkaus (2012). Näytelmä on toteutettu Lahden Kaupunginteatterin, Turun Kaupunginteatterin, Tampereen Työväen Teatterin ja Korjaamo Teatterin yhteistyönä. Leeve on kirjoittanut yhdessä Jussi Nikkilän ja Pihla Penttisen kanssa näytelmän Täydellinen päivä. Se kantaesitettiin Q-teatterissa vuonna 2010.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Täydellinen päivä

Elena Leeve ( Kirjailija )

Draama, Komedia, Musiikkinäytelmä

2010

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista