Logo Näytelmat.fi

Eero Silvasti

Joroinen , 19.9.1932 - 21.3.2006

Eero Silvasti oli arvostettu toimittaja, kirjailija ja dokumentaristi. Silvasti teki pitkän ja merkittävän uran Yleisradiossa ja monissa suomalaisissa päivälehdissä.

Silvasti kävi Lahden kansankorkeakoulun vuosina 1954–55 ja opiskeli Tampereen Yhteiskunnallisessa korkeakoulussa vuosina 1956–1958. Valmistuttuaan Silvasti toimi muutamia vuosia erinäisissä mainostoimistoissa ennen kuin siirtyi Yleisradion erikoistoimittajaksi vuonna 1966. Yleisradiossa Silvasti työskenteli kolmenkymmenen vuoden ajan, aina eläköitymiseensä vuonna 1996 asti. Tänä aikana hän ehti olla toimitussihteeri, suunnitteleva toimittaja, tuottaja, erikoistoimittaja ja teatteritoimituksen päällikkö. Silvasti myös juonsi erinäisiä ajankohtaisohjelmia ja teki televisiohaastatteluja. Hän toimi sekä television että radion puolella.

Yleisradio-uransa ohella Silvasti työskenteli kirjoittajana. Hän toimi kolumnistina mm. Ilta-Sanomissa, Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä ja Viikkosanomissa. Lisäksi hän kirjoitti suuren määrän kuunnelmia, näytelmiä, televisionäytelmiä, runoja, pakinoita sekä esseitä ja arvosteluja aikakaus- ja sanomalehtiin. Silvastin Radioteatterille kirjoittamia kuunnelmia ovat mm. ”Iltakävely”, ”Siperian hiihtäjä”, ”Kihlaus kello kuusi ”ja ”Balladi Urho Pulkkisen elämästä”. Silvastilta on julkaistu myös useampi kirja.

Silvasti puolusti journalismin subjektiivista ulottuvuutta ja kritisoi objektiivisuusajatuksen harhaanjohtavuutta. Hänen mukaansa journalistinen työ mitattiin aina laadussa, ei milloinkaan määrässä. Silvastille myönnettiin Valtion journalismipalkinto vuonna 1998. Lisäksi Tampereen yliopiston tiedotusopin laitos myönsi Silvastille Tampereen yliopiston kunniakirjan ja mitalin vuonna 2002.

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2012

Teokset

Nurkkatanssit

Eero Silvasti ( Kirjailija )

Komedia

1980

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista