Logo Näytelmat.fi

Virve Mattila

1968 -

Virve Mattila on näytelmäkirjailija, ohjaaja ja muusikko. Hän kirjoittaa musiikkipitoisia näytelmiä, säveltää ja sanoittaa. Omatessaan jo roppakaupalla esiintymiskokemusta hän rakastaa olla näyttämön kulisseissa, ensisijaisesti luovana johtajana ja mentorina uusille kyvyille. Virve sai v. 2017 ”Lännen pelurit” -näytelmästään Saimaan nuorisoseurojen Vuoden ohjaaja -palkinnon.

”Uusi näytelmä lähtee ensisijaisesti liikkeelle minua puhuttelevasta musiikista. Sen ympärille on ihanaa rakentaa tarinaa. Kirjoitan jatkuvasti uutta, aiheita ja juonenpätkiä tupsahtelee eteeni päivittäin. Koen edelleen suorastaan runsaudenpulaa ja toivon, että ehdin toteuttaa kaikki ideani. Yleensä uusi aihe valtaa jo ajatukset, kun edellinen teksti alkaa valmistua. On ihana tunne painaa paperille valmiin näytelmän viimeinen piste ja antaa sen jälkeen uuden tarinan vallata ajatukset.”

Näytelmät:

Illalla, illalla on Virven ensimmäinen kokoillan näytelmä. Se on musiikkipainotteinen rakkauskomedia, jonka tapahtumat sijoittuvat 60-luvun Italiaan, pieneen pittoreskiin Positanon kylään. Musiikkina toimivat tuon ajan nostalgiset, kaikkien tuntemat italialaiset käännösiskelmät. Illalla, illalla on kantaesitetty Tirvalla 16.7.2015.

Virven käsikirjoittamat ja ohjaamat reilun tunnin mittaiset Discokuume ja Tähtitaivas ovat myös saaneet kantaesityksensä Kouvolassa vuosina 2014-2015. Kuuma ja kuvitteellinen discoilta kouvolalaisessa Kymenkartanossa vie yleisön suoraan takaisin 70-luvulle discohileiden, glamourin ja glitterin maailmaan, kun taas Tähtitaivas parodioi suomalaisia tunnettuja iskelmätähtiä ajankuvaa unohtamatta. Lavalle nousevat mm. Laila Kinnunen, Olavi Virta, Katri-Helena, Armi ja Danny sekä Kikka.

Lännen Pelurit sijoittuu erääseen suomalaiseen kylään, jossa elellään 1900-luvun vaihteessa villin lännen tyyliin. On saluuna, sheriffi, cowboyt, kauppiaita ja asukkaita sekä tietysti Santra, joka tietää kaikesta kaiken. Huumorilla höystetty tarina esitetään mukaansatempaavan country-musiikin tahdissa. Lännen pelurit – kantaensi-ilta oli Tirvalla 13.7.2017.

Nuoruusmuistoja on elämänmyönteinen vanhan miehen kertomus eletyn elämän rikkaudesta. Olavi vie meidät nuoruutensa maisemiin aina 50-luvulle asti. Hän värittää vaihderikkaan elämänsä sivut eteemme muistellessaan ensirakkauttaan, työuraansa ja perhettään. Vuosien varrelle mahtuu riehakkaita lavatansseja, iloisia kohtaamisia, linnan juhlia, onnea, mutta myös kaipuuta ja surua. Ajatuksia herättäviä kysymyksiä siitä, jos kohtalo olisikin valinnut toisin. Tämän yleisömenestyksen kantaensi-ilta oli Valkealassa 13.7.2018.

Muistojen bulevardi – säkeistöjä Laila Kinnusen elämästä, jonka kantaensi-ilta oli Valkealassa 17.7.2019, vei teatterin sen kaikkien aikojen yleisöennätykseen (yli 7000). Muistojen bulevardi on kirjoitettu kunnioittavaan sävyyn Lailan musiikillinen perintö edellä. Näytelmässä suorastaan herkutellaan Lailan monipuolisella musiikillisella osaamisella. Katsoja pääsee mukaansatempaavan esityksen myötä mm. Italiaan, Espanjaan ja vauhdikkaiden venäläisrytmien maailmoihin. Näytelmä sai erityisen paljon kiitosta Lailan elämää kuvaavasta kauniista käsikirjoituksestaan, erinomaisesta ohjaustyöstä, näyttävistä koreografioista sekä laulajien taidokkaan upeasta tasosta.

Teokset

Illalla, illalla

Virve Mattila ( Kirjailija )

Komedia, Musiikkinäytelmä

2016

Lue lisää

Lännen pelurit

Virve Mattila ( Kirjailija )

Komedia, Musiikkinäytelmä

2017

Lue lisää

Muistojen bulevardi

Virve Mattila ( Kirjailija )

Musiikkinäytelmä

2019

Lue lisää

Nuoruusmuistoja

Virve Mattila ( Kirjailija )

Draama, Musiikkinäytelmä

2018

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista

 
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.