Logo Näytelmat.fi

Raija Hautala

1950 -

 

Olen lahtelainen kirjailija, jonka juuret ovat Etelä- Pohjanmaalla. Olen julkaissut kaksi eteläpohjalaisen sukuni tragediaa käsittelevää kirjaa, LÄHTÖ v. 2013 ja siihen jatko-osa SEURAA MINUA v. 2015, jonka tapahtumat keskittyvät lähinnä Kanadaan, jonne eno muutti 60-luvulla. Kolmas romaanini OLEMASSA OLEMATTA näki toukokuussa 2018 päivänvalon Torni Kustantamon kustantamana.

Olen opiskellut vapaata kirjoittamista eri tahoilla, mm. NVL:n mestarikurssilla, Emma Puikkosen näytelmäkäsikirjoituskurssilla sekä hyödyntänyt Salpausselän kirjailijoiden laajan koulutus- ja kurssitarjonnan. Pidän kirjailijuuteen ja kirjoihin keskittyvää blogia: http://raijahautala.blogspot.com/

Asun osan vuotta Unkarissa. Opiskelen kieliä, pidän yllä kädentaitoja, lisäksi kaikenlainen päivittäinen liikunta on osa elämääni.

Paula ja Jari on puhtaasti ihmissuhdedraama. Toiveet ja odotukset elämältä ja yhteiselolta eivät kohtaa. Ikäero ja luonteiden erilaisuus ei välttämättä selitä kaikkea. Rakennetaan taloa. Jari on insinööri, joka keskittyy yksityiskohtiin, Paula opiskelee ja haahuilee, etsii vielä itseään, kun Jarilla on jo kaikki kristallinkirkkaana päässään. Pakkaa sekoittaa lapsuudessa ja nuoruudessa koetut väärinymmärrykset. Paula etsii vastauksia meediolta, jonne hänet on houkutellut petollinen ystävätär.

Näytelmän lopussa selviää, että molemmat naiset ovat raskaana ja tilanne ratkeaa pahimmalla mahdollisella tavalla.

Paula ja Jari -näytelmän vanavedessä valmistuu toinen näytelmä, jossa on pääosissa neljä kypsään ikään ehtinyttä nuorekasta ladya, joista yksi muuttaa putkiremppaa pakoon.

Teokset

Paula ja Jari

Raija Hautala ( Kirjailija )

Draama

2019

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista