Logo Näytelmat.fi

Anna Krogerus

5.3.1974 -

Anna Krogerus on suomalainen näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän on opiskellut draamataidetta ja kirjoittamista Teatterikorkeakoulussa sekä Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. Koulutukseltaan hän on teatteritaiteen maisteri. Krogerus työskenteli vuosina 2000–2003 KOM-teaterissa KOM-tekstin päädramaturgina. Vuodesta 2005 lähtien hän on työskennellyt Kajaanin kaupunginteatterin dramaturgina.

Krogerusta pidetään yhtenä lupaavimmista Suomen nuoren polven teatterintekijöistä. Hänelle on myönnetty mm. Suomen arvostelijain liiton Kritiikin kannukset -tunnustuspalkinto näytelmästä Rakkaudesta minuun (2006). Kirjailijana Krogerus lähestyy aiheitaan avoimuuden ja huumorin horisontissa. Usein kerronta on samaan aikaan sekä hauskaa että vakavaa. Näin esimerkiksi näytelmässä Parhaissakin perheissä (2010), joka käsittelee yksinäisyyttä perheen sisällä. Krogeruksen teemat ovat ihmisyyttä syvältä luotaavia ja yleismaailmallisia. Usein niitä lähestytään laajakatseisen filosofisesti. Krogeruksen kerronnallista tyyliä on kehuttu raikkaaksi.

Muita Krogeruksen näytelmiä ovat mm. Poikanukke (1998), Vahva ihminen (1999), Heikko esitys! (2004), Isin talviuni (2005) ja Kuin ensimmäistä päivää (2007).

Teksti: Olli Mäkelä / Sunklo, 2011

Teokset

Konsta Pylkkänen etsii kortteeria

Anna Krogerus ( Dramatisoija )

Draama, Komedia, Monologi

2006

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla uusimmista palveluun lisätyistä teoksista

 
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.