Viimeinen pasodoble

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2016
Pages: 
86
Length: 
Full length
Synopsis: 

Vanhan pariskunnan viimeinen talvi Espanjassa. Tyyne ja Pentti ovat viettäneet 20 vuotta talvet Espanjassa omassa asunnossaan. Aika on mennyt kukkia hoitaessa ja asuntoa korjaillessa. Enää ei tahdo olla voimia edes kaltereiden maalaamiseen. Talven aikana Pentin dementia etenee ja Tyynelle selviää, että eletään viimeistä talvea Espanjassa. Tyyne miettii oliko koko Espanjaan tulossa mitään järkeä. Mitä kaikkea jäi sen takia tekemättä ja mitä kaikkea Espanjassa piti tehdä, mutta mihin ei koskaan ollut aikaa.

Ikä ja muistisairaus vaikeuttavat jo elämää. Kommelluksia sattuu ja kun niitä yritetään peitellä, sattuu lisää kommelluksia.

Kohtalo puuttuu peliin asuntomarkkinoiden romahtaessa. Kun Tyyne ja Pentti ovat lopulta valmiita luopumaan asunnostaan, ei kukaan enää osta minkäänlaista asuntoa.

Tyynen ja Pentin kaverit Aili ja Eero ovat vielä täysissä voimissa. He ovat ajan hermolla ja selvillä siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Entisenä rakennusalan yrittäjänä Eero tietää koska pitää ostaa ja koska myydä.

Kantaesitys Tampereen Työväen Teatterissa 30.9.2015

Roller: 
Number of male actors: 2
Number of female actresses: 2
All role: 4
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No