Kymmenen tikkua laudalla

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama, Children's play
Year of publication: 
2008
Pages: 
77
Length: 
Full length
Synopsis: 

Kymmenen tikkua laudalla on mummolanmakuinen lastennäytelmä, jossa vinoon mennyttä arkea oikomaan tarvitaan kokonainen perhe ja yksi mielikuvitusystävä.

Vihdoinkin kesäloma!

Kymmenvuotiaan Annan loma mummolassa ei kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaan. Kymmenen tikkua on jo laudalla, mutta sitten asiat menevät väkisinkin vinoon.

Anna päättää tehdä kaikkensa, ettei kesäloma menisi aivan plörinäksi. Tuukka-veli katoaa leikin sisään, isä sulkeutuu puuvajaan sorvaamaan lomaleluja, äiti murjottaa, Tyyne-mummo höpöttää ja Anna on yksin ongelmansa kanssa. Miten saada isä vajasta ja veli leikistä ulos ja koko perhe viettämään yhteistä lomaa.

Onneksi salaperäinen Herra Parenteesi ilmaantuu kuin tyhjästä Annan elämään ja alkaa selvittää solmulle mennyttä kesälomaa salapoliisin ottein.

-” Jokainen kesäloma on tarina, vaikka se olisi kuinka totta”.

Kymmenen tikkua laudalla on näytelmä lapsen mielikuvituksesta ja kyvystä käsitellä vaikeitakin asioita leikin avulla. Miten käy kun lapset joutuvat viestinviejiksi ja välittäjiksi aikuisten asioissa. Kuinka aikuiset voivat antaa lasten olla lapsia ryhtymällä aikuisiksi taas.

Yli 6-vuotiaille. Kesto 60 min.

(Lähde: Ahaa Teatteri)

Roller: 
Number of male actors: 4
Number of female actresses: 3
All role: 7
Other roles: 

-

Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No