Kuut tähdet auringot

Language: 
Finnish
Genre: 
Musical
Year of publication: 
1998
Pages: 
95
Length: 
Full length
Synopsis: 

Musiikkidraama, jonka sävelsi Kaj Chydenius, perustuu tunnettuun legendaan Olavinlinnan muuriin muuratusta tytöstä, jonka kyynelistä puhkesi kukkimaan pihlaja.

Draama on sijoitettu 1500-luvulle. Se alkaa ilmoituksesta, että Viipurin ja Olavin linnojen päällikkö on kuollut, ja jälkimmäisessä viime aikoina oleskellut leski Gunilla saa niissä silloisen käytännön mukaisesti vallan, kunnes käskynhaltija antaa Tukholmasta määräyksen uudesta linnanherrasta.

Gunilla ei kuitenkaan aio tyytyä väliaikaiseen valtiuteen, vaan laatii suunnitelman mennä naimisiin linnan kirjuri Martin kanssa ja hallita tämän avulla. Mutta Martti rakastaa nuorta linnanneitoa, Ingeliä, joka paljastuu Gunillalle omaksi äpäräksi vasta, kun hänen on tuomittava Ingel petoksesta kuolemaan, onhan tyttö tunnustanut avanneensa linnan portit hyökkääville moskoviiteille. Porttien oikea avaaja on Martti, mutta Ingel saa kuolla ja Martti alistuu osaansa.

Näytelmää esitettiin Olavinlinnassa kolmena syksynä, keskeisissä rooleissa mm. Eija Ahvo, Tiina Weckström, Ari-Matti Hedman ja Venla Saartamo.

(Lähde: Raija Orasen kotisivu)

Roller: 
Number of male actors: 5
Number of female actresses: 4
All role: 9
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No