Yllätysvieraita

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia, Farssi
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2022
Sivumäärä: 
74
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Yllätysvieraita kuvaa komedian tyylilajissa aviopuolisoitten ennakkoluuloja ja kyvyttömyyttä ymmärtää toisiaan, saati itseään. Kahden ystäväpariskunnan Lupaavasti alkava ilta saa yllättäviä käänteitä, kun isäntäpariskunta on toisistaan tietämättä kutsunut ystäväpariskunnan lisäksi kaksi yllätysvierasta. Mies on kutsunut nuoruudenaikaisen kaverinsa, joka on menestynyt elämässään yli odotusten, vaimo kutsunut parhaan työkaverinsa, suorapuheisen Tatjanan joka on kotoisin Suomenlahden eteläpuolelta.

Kaiken kukkuraksi paikalle ilmestyy työhaalareissaan toimekas putkimies Turunen, joka tulee kuin norsu posliinikauppaan, sillä hänen tilanteen lukutaitonsa ei ole parhaimpia. Vai näyttääkö se vain siltä? Niinpä illanistujaisissa on yllättäen koolla varsin sekalainen seurakunta. Vähitellen selviää että heidän maailmansa eivät kohtaa millään tasolla, ja se synnyttää kipinöintiä ja salamointia, eikä kyyneleiltäkään vältytä

Illanvieton loppu ei ole kenenkään arvattavissa, mutta tavalla tai toisella täytyy komediassa olla onnellinen loppu ja katsojilla naurun kyyneleet silmissään.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 3
Yhteensä: 7
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
29/06/2022
Paikka: 
Wanhat Wehkeet -kesäteatteri