Valelääkäriksi vasten tahtoaan

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2016
Sivumäärä: 
53
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kaikki lähti siitä kun Roppisen housuista oli löystynyt nappi. Näppäräsorminen piika ompeli napin kiinni. Roppisen mustasukkaisuuteen taipuvainen vaimo, Rilli sattuu paikalle juuri kun piika ojentaa Roppiselle tämän housuja. Metelihän siitä syntyy.

Roppisen selittely ja vannominen, ettei mitään luvatonta ole tapahtunut hänen ja piijan välillä eivät vakuuta Rilliä. Hänen laskujen mukaan Roppiselle oli jo kuudes kerta kun tämä seikkailee vieraiden naisten kanssa. Se on rouvalle liikaa, hän vannoo kostavansa Roppiselle heti jos tilaisuus siihen tarjoutuu. Ja kuinkas ollakaan tuo tilaisuus yllättäen tuleekin.

Siinä ei Roppisen vastustelut auta kun ihmelääkäriä lähdetään kiireellä viemään parannettavan luo. Roppinen saa pian huomata ettei lääkärinä esiintyminen loppujen lopuksi olekaan niin huono asia, päin vastoin siitä jopa maksetaan. Roppisen määräämillä rohdoilla hoidetaan vaikeammatkin potilaat kuntoon. Erikoistohtorin kiihkeissä hoidoissa himot hyrräävät ja hermopäreitä poltetaan. Kunnes...

Tekstistä on olemassa myös kesäteattereille sovitettu versio, jossa on enemmän rooleja.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 7
Naisia: 4
Yhteensä: 11
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
01/07/2016
Paikka: 
Kemppateatteri ry