Tuplavahinko

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2010
Sivumäärä: 
76
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kaikki alkoi aikanaan siitä, kun Hurmalaisen aikamiespoika Veijo päätti hankkia itselleen emännän äitinsä vironmatkan aikana. Akkaralli johti hyvään lopputulokseen, Veijo sai akan ja hyvän saikin, ja myöhemmin paras kaveri Pekkakin pääsi naimisiin naapurin lesken kanssa.

Monenlaista kaplakkaa on naapurusten pihapiirissä koettu Akkarallin jälkeen, mutta aina niistä kunnialla selvitty - tähän asti! Molempien pariskuntien avioliitotkin ovat urautuneet niin onnellisiksi, ettei niitä vaimojen määritelmän mukaan enää edes huomaa...

Totuus on, että suurista puheista huolimatta kaverusten kokemukset vastakkaisesta sukupuolesta olivat vähäiset ennen avioliittoa. Mutta kuinka vähäiset? Kaukaa Rovaniemeltä saapuu molemmille erikseen outo kirje eräältä Inkeriltä. Pojat eivät tunnusta koskaan edes käyneensä Oulua korkeammalla, mutta samaan syssyyn saapuu pihaan tyttöystävineen sopivan ikäinen Lapin mies, joka on etsimässä isää itselleen. Onko kaveruksilla sittenkin joku yhteinen muistihäiriö, vai yrittääkö joku jälleen hyötyä Hurmalaisen ja Lakeanlammin talojen metsistä ja hiekkarannoista?

Ulpun Muoniossa asuva pikkusisko, josta hän ei ole tullut Pekalle kertoneeksi, tulee samaan hötäkkään vierailulle, ja niinpä alkavat Lakeanlammin ja Hurmalaisen tutussa pihapiirissä mellastaa menneisyyden haamut. Yksi ja toinen juttu vaatii selitystä, ja niitähän löytyy, oikeita ja vääriä.

Tuplavahinko vai ei, riippuu näkökulmasta näytelmän lopussa!

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 5
Yhteensä: 9
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei
Info: 

Taksikuski voi olla mies tai nainen.