Suomenhevosen tarina

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Komedia
Julkaisuvuosi: 
2018
Sivumäärä: 
40
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Näytelmä seuraa vauhdikkaasti Lahtisen perheen tarinaa kolmen sukupolven ajan. Siinä kuljetaan samalla itsenäisen Suomen satavuotinen taival levottomista alkuvuosista nykyhetkeen asti. Itsenäisen Suomen tarinaan kytkeytyy suomenhevosen tarina. Tarina alkaa, kun Lahtisen isäntä ostaa Tuusulan Rantatiellä asuvalta kirjailija Juhani Aholta Pekka-hevosen. Se palvelee Lahtisia talvisotaan saakka; sodan jälkeen on aika hankkia uusi hevonen.

Ihmiskohtalot yhdistyvät näytelmässä suomenhevosen tarinaan saumattomasti, iloineen ja murheineen. Myös merkittävät kansalliset tapahtumat käydään läpi. Ne koskettavat Lahtisia, kuten kaikkia suomalaisia. Suomenhevosen ja Lahtisten tarinaa täydentävät musiikkinumerot, joissa lauletaan tietysti hevosista. Jo kotimaisen kevyen musiikin hevosaiheisten laulujen lukumäärästä voi päätellä, että hevosella on suomalaisten sydämissä erityisasema.

Kantaesityksessä näyttämöllä oli kaksi elävää hevosta, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Suomenhevosen tarina on kertomus Suomesta, suomenhevosesta ja suomalaisista. Katsoja pääsee kokemaan sadan vuoden palasen kotimaansa historiaa.  Samalla hän tutustuu uudelleen kauan kadoksissa olleeseen ystävään, suomenhevoseen.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 5
Naisia: 4
Yhteensä: 9
Muut roolit: 

2-3 lasta

Joustavasti roolitettavissa, tuplausmahdollisuus.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Kyllä
Date: 
17/11/2017
Place: 
Keski-Uudenmaan Teatteri
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei