Runoilija ja hänen muusansa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
1981
Sivumäärä: 
24
Kesto: 
Pienoisnäytelmä
Synopsis: 

Historiallinen fantasianäytelmä, joka tilattiin Kaapalta Tuusulan kotiseutupäiville. Näytelmä kertoo J.H.Erkon vaiheista Tuusulassa.

Tuusulanjärven muusat, runottaret Kurri, Närri ja Nirri, innoittavat Tuusulanjärven lukuisia taiteilijoita ja runoilijoita. He ottavat tehtäväkseen auttaa Erkkoa, paikallista runoilijaa, joka painii luomistuskien kanssa. Heidän suunnitelmansa on saada hänet rakastumaan neitoon, joka innoittaisi tätä kirjoittamaaan.

Tyttö löytyykin ohikulkevan rouva Grönbergin tyttärestä Tuijasta, mutta huonoksi onneksi tämän ulkonäkö on puuttellinen. Muusat siis nukuttavat hänet, koristaen hänet "luonnottareksi", johon Erkko ihastuukin. Tuijan herättyä Erkko kosii häntä, ja äitinsä painostamana suostuukin naimisiin.

Mutta kun liittoa solmitaan, muusien mieli muuttuu: eihän vastanaineella Erkolla ole aikaa taiteelle! Hänen päivänsä kuluisivat lastenhoidossa ja kodin perustamisessa. Muusat siis muuttavat Tuijan mielen viime hetkellä, ja saavat Erkon uskomaan koko tapauksen pelkäksi uneksi. Erkko alkaa runoilemaan kauniin unensa inspiroimana.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 6
Yhteensä: 10
Muut roolit: 

Avustajia

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Paikka: 
Tuusulan kesäteatteri
Info: 

Kantaesitetty nimellä Tuusulanjärven muusat