Pussycat (Hylje)

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2020
Sivumäärä: 
104
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Pussycat-näytelmän keskiössä on merenrannalla asuva ydinperhe. Se on päättänyt sulkea ovensa ja silmänsä todellisuudelta, kun sotia ja muita kriisejä pakenevat ihmiset hakevat turvaa Euroopasta. Perheen huolella rakennettu idyllinen rauha, turvan tunne ja käsitys yhteisestä moraalista järkkyy, kun kotirantaan ajautuu ihminen. Tuo tapahtuma seuraa perhettä vuosikymmeniä. 

Näytelmä rakentuu kolmesta näytöksestä, joista jokaisen välissä on kulunut kymmenen vuotta. Esitys toimii sadun logiikalla. Tapahtumat ylittävät reaalimaailman lainalaisuudet, ja henkilöt näyttäytyvät hetkittäin koomisessa valossa, kun he pyrkivät säilyttämään kontrollin hallitsemattomien asioiden edessä. Kaikki palautuu tapahtumiin merenrannalla eli perheen kollektiiviseen traumaan, jonka ympärille näytelmä kutoutuu.

Pussycat on näytelmä pelosta, joka asettuu arvojen edelle; se on eräänlainen dystopia tulevaisuudesta, johon ihmisellä ei ole varaa. Mitä yksittäiselle ihmiselle, perheelle ja laajemmin yhteiskunnalle tarkoittaa se, että pelko asettuu arvojen edelle? Lohduttaako sokeri, kun pelottaa?

Näytelmä on kantaesitetty Hylje-nimellä Kajaanin kaupunginteatterissa vuonna 2020.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 2
Naisia: 2
Yhteensä: 4
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Kyllä
Date: 
07/11/2020
Place: 
7.11.2020 Kajaanin kaupunginteatteri
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei