Pihaviriä Oy

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia, Draama
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2023
Sivumäärä: 
42
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Katri Reinikka on pyörittänyt vuosikymmenet firmaansa, miehensä Raimon kanssa, Raimo tekee, Katri käskee, Katri kulkee suunnitellen rakennettavat pihat, Raimo toteuttaa määräykset kolmen pestatun työntekijän kanssa. Määräysvaltaa käyttelee Katri, vaikka alunperin Raimo on perustanut firman ja Katri tullut avioliiton myötä mukaan, eikä hän epäröi tarttua itse töihin, kun näkee että ”miehistä ei ole mihinkään”.

Anna Pajunen kulkee tyylikkäänä rouvana selkä ylpeän suorana, arvonsa tuntevana, vaikka rahaa ei olekaan niin kuin hän antaa ymmärtää, hän peittää sen taitavasti – toisinaan ankaralla määräysvallallaan - niin  perheen sisällä, kuin varsinkin ulkopuolella.

Tuomo Pajunen on pankkivirkailija, ei johtaja kuten Anna mainostaa, pysyy mieluummin poissa vaimonsa jaloista.

Aki ja Ari keksivät kolttosia, kaksoset ovat kuritta kasvaneita ja Auroran maailmaan kuuluvat vahva meikkaus, muotikuteet, korvanapit, jatkuva luuriin tuijottelu, ellei sitten tuijottele Pihaviriän nuorten miesten silmiin, flirttaile joka käänteessä niin äitinsä kuin Katrinkin hermoja koetellen.

Pajuset ovat tilanneet pihasuunnitelman ja toteutuksen Reinikan Pihaviriä Oy:ltä eikä kahden vahvan naisen yhteentörmäyksiltä säästytä työn edetessä. Vielä kun Katri ulottaa kasvatusmetodinsa – ankara kuri on oltava – Pajusten jälkikasvuun.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 7
Naisia: 4
Yhteensä: 11
Muut roolit: 

Kaksospojat 7-9 vuotiaat

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei