Päivä kaupassa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2020
Sivumäärä: 
55
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Päivä kaupassa on farssinäytelmä, joka on tehty Marxin veljesten innoittamana ja heidän tyyliään kunnioittaen. Näytelmä kertoo yhdestä päivässä kaupassa, isossa Marketissa.

Iso kauppa voi pahimmillaan olla varsinainen ostoshelvetti. Se saa tässä näytelmässä asiakkaiden ja henkilökunnan hermot äärimmäisen kireälle. Selviytyäkseen haastavista tilanteistä osa asiakkaista turvautuu leipäveitsen tuomaan turvaan ja tukeen. Sillä on hyvä kohentaa talouttaan ja tulehtuneita ihmissuhteita. Osa miehistä huomaavat ilokseen, että pukeutumalla naisten hameeseen he pystyvät selättämään isotkin elämänsä ongelmat kuten alkoholismin ja paniikkihäiriön.

Rakkauskin lehahtaa kaupan käytävillä yllättävillä ja moninaisilla tavoilla. Syntyypä kassajonossa jopa rakkauden hedelmä, jonka isäksi tarjoutuu runoileva myymäläpäällikkö Leini. Loppujen lopuksi suhteellisen normaali kauppapäivä eskaloituu dramaattiseen loppuunsa vain siitä syystä, että asiakkaille ei suostuta myymään alkoholitonta viiniä ja se ei tee alkoholista kärsiville Taralle ja Pekelle hyvää.

Onneksi kauppassa asioi alan ammattilainen, A–klinikan päihdeterapeutti Petri. Petri antaa terapiaa kaikille tarvitseville vaa- teosaston vaihtokopissa olutta siemaillen. Petrillä on apu kaikille mutta ei itselleen. Mutta viihdeosaston Miio tekee tarvittavat ratkaisut hänenkin puolestaan. Vaikka kaikki näyttää olevan kaaottista, on tapahtumien takana elämää suurempi rakkaus joka johdattaa pahoin solmuun menneet ihmissuhteet epänormaalin kaltaiseen normaaliin ja kaikille sopivaan loppuratkaisuun. 

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 8
Naisia: 5
Yhteensä: 13
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei