Noita Nokinenän joulutaika

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Joulunäytelmä, Lastennäytelmä, Nuortennäytelmä
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2011
Sivumäärä: 
35
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Koko Kuusimetsän väki odottaa innokkaana joulua. Erityisen innokas odottaja on legendaarinen Noita Nokinenä, jonka jouluvalmisteluista ei kuitenkaan tahdo tulla mitään. Kuusimetsän poliisi on nimittäin takavarikoinut väärinkäytösten vuoksi Nokinenän taikapussin. Nokinenän ohella poliiseille tuottaa huolta murtovaras Nikke Nokkela, jonka tiedetään liikkuvan seudulla. Kohta onkin käynnissä melkoinen tapahtumien vilske, johon osallistuvat myös noidat Vilma ja Hanna sekä Nokinenän kissa Kippurahäntä. Säilyykö Kusimetsässä joulurauha? Onnistuuko Noita Nokinenän joulutaika ja miten?

Petri Tuomisen näyttämösovitus pyrkii kunnioittamaan Toini Vuoriston kuunnelmien henkeä, samalla kun Vuoristomaisen nokkelaan dialogiin yhdistyy mykkäelokuvamaisia kohtauksia ja muita pieniä lisamausteita. 

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 4
Yhteensä: 8
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Paikka: 
5.11.2011 Jo-Jo Teatteri
Info: 

Näyttämösovitus pyrkii kunnioittamaan Toini Vuoriston noita Nokinenä-kuunnelmien henkeä. Tekstiä saa lyhentää, mutta suuremmista muutoksista dialogiin, tarinaan, henkilöhahmoihin tai näytelmän maailmaan on neuvoteltava dramaturgin kanssa ja tarvittaessa Toini Vuoriston oikeudenomistajien kanssa.