Näillä kourilla

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2014
Sivumäärä: 
73
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Jännitysnäytelmä vanhasta veriteosta, uudesta murhasta ja tämän päivän kovasta yritysmaailmasta.

Näytelmä alkaa auto-onnettomuudella, jossa päähenkilö-toimittaja Ilari Sysimaa menettää perheensä ja saa ehdollisen tuomion rangaistukseksi.
Tuomion saanut kostonhimoinen toimittaja syyttää onnettomuudesta toisen auton kuljettajaa, tunnettua kohu-playboyta ja nousevaa yritysjohtajaa Matti Lahtista. Kyseinen yritys, WL Yhtymä, on juuri johtajakriisissä, joka ratkeaa Lahtisen eduksi.

Sitten tapahtuu murha, ja toimittaja Sysimaa joutuu syytettyjen
penkille. Mutta onko tämä todella syyllinen murhaan? Entä liittyykö kuvioon myös kaunottaren selvittämättä jäänyt kuristusmurha?

Näyttämönä on nykyajan Suomi, sen armottoman kova liike-elämä ja keinoja kaihtamaton peli, jossa henkilökohtaiset edut aina rynnistävät yleisen edun edelle. Keskeisissä rooleissa ovat diplomaattisilta kyvyiltään kömpelö kehitysjohtaja, yhtymän vanha omistajapariskunta sekä lipevä, mutta kunnianhimoinen kaupunginjohtaja.
Veritekoja tutkii urallaan tyrinyt rikoskomisario ja häntä koko lailla pätevämpi naispuolinen rikosylikonstaapeli.

Salat selviävät dramaattisessa loppukohtauksessa – ja näytelmä päättyy kuten alkoikin: auto-onnettomuuteen.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 7
Naisia: 3
Yhteensä: 10
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei
Info: 

Jos joku teatteri kiinnostuu näytelmästä, kirjoittajat ovat valmiita muokkaamaan käsikirjoitusta siten, että replikoinnissa sivutaan tavalla tai toisella ensi-illan aikoihin ajankohtaisia tapahtumia yhteiskunnassa.