Matkalaukkukostaja

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
1994
Sivumäärä: 
85
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Veijarikomedia (esitetty TV-2:ssa vv. 1991-92).

Tapahtuu nykyajassa pienen kirkonkylän keskustaajamassa ja lähistöllä sijaitsevassa rantamaisemassa, jossa on palaneen talon rauniot.

Autokorjaamoa pihassaan pitävä, hieman nahjusmainen, mutta rakkauselämässä ahkera ("sänky rytkyy joka yö", moittii anoppi) Keppilän Masa haaveilee liikkeensä laajentamisesta ja omasta nosturista, mutta pankinjohtaja Hujanen ei suostu myöntämään lainaa. Epäonnistuneen pankkireissun jälkeen Keppilä törmää nuoruudenystäväänsä Sepeteus Tienpäähän, joka on tullut käymään kotikonnuillaan. Sepeteus lupaa lainan järjestyvän ja näyttää vakuudeksi Keppilälle laukkunsa sisällön. Mies äimistyy: seteleitä kahisemalla... ainakin 10 miljoonaa!! Kattoaan korjaava Isola kuulee jutun ja pian on kirkonkylässä hirveä kuhina. Kaikki haluaisivat päästä osingolle. Keppilä saa lainansa, totta kai - ja enemmänkin, mutta onko Sepeteuksen matkalaukku niin täynnä rahaa kuin väitetään?

Ahne Isola on lahjonnan kannustamana houkutellut tytärtään Irmeliä naimisiin huijari liikemies Sulosen kanssa. Nyt kelkka kääntyy: Sepeteus olisi rikkaampi kosija. Mutta Sulonen ei niin helpolla luovu saaliistaan eli Isolan omaisuudesta ja ottaa käyttöön rankemmat keinot eli kiristyksen.
Loppu tarjoaa yllätyksen, eikä rahoistakaan voi mennä takuuseen, sillä "Kell onni on, se onnen kätkeköön!"

(Liisa Kosonen: Kesänäytelmäluettelo 1996, SHT)

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 8
Naisia: 6
Yhteensä: 14
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei