Luokkakuva

Kuva: Piia Kinnunen / Roukalahden kesäteatteri
Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia, Musiikkinäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2019
Sivumäärä: 
68
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Luokkakuva on musiikilla höystetty rakkaustarina Paula Porkan ja hänen kymmenen luokkakaverinsa elämän vaiheista. Paula muuttaa palvelutaloon. Kotiseudulle yksinäistä saksan kielen maisteria vetää vanha Rakkaus. Voiko se löytyä? Onko elämällä muutakin tarjottavaa kuin selkäsäryt, pissavaivat ja hernepussikisat? Seinälle Paula ripustaa kansakoulun toisen luokan luokkakuvan.

Kuva alkaa elää! Koska meitä käsketään mielessämme pitämään. Ollaan kansakoulun toisella luokalla 1957! Johnnyn Kotihipat, rautalanka ja Ilokallio sekoittavat vuonna 1965 teinien sydämet. Kaiken takana on nainen. Keski-iän jäykistäminä tavataan vuonna 1999. Kunnes 70-kymppiset kaverukset kutsutaan luokkakokoukseen Punaiselle koululle vuonna 2019. Poikien bändi, Martti Mustajalka ja pojat, ovat entisessä iskussa. Merille hävinnyt nuoruuden rakkaus Martti ilmestyy karttatelineen takaa ja laulaa Paulalle Ei paljon puutu onnestain.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 9
Yhteensä: 15
Muut roolit: 

- 15 tasavahvaa roolia
- 5 pientä, voidaan tehdä ison ohella

Sama näyttelijä esittää rooliaan 8-, 15-, 19-, 50- ja 70-vuotiaana. Jos tarvitaan teksti suurelle joukolle ihmisiä, voidaan roolit jakaa ikäkausien mukaan.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
23/06/2019
Paikka: 
Roukalahden kesäteatteri