Lemmen jättiläinen

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Musiikkinäytelmä
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2020
Sivumäärä: 
69
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Aki Sirkesalon lauluihin pohjaava koko illan musiikkinäytelmä kertoo muutamasta päivästä viiden nuoren ihmisen elämässä. Rakkaudesta yli sukupuolirajan, ystävyyden mysteeristä, suhteesta omiin läheisiin. Musiikista on tulossa Pojun elämänsisältö, kaverukset Heppu ja Petku taas luovat vauhtia kaikkien elämään. Ostarin aukiolle ilmestyvä uusi kasvo Siiri herättää tunteita paitsi pojissa myös Tainassa. Ja mustasukkaisuutta Tainan bestiksessä Laurassa. Kahvilaa hoitaa Petkun äiti Virpi Mustonen, mutta kuka voisi olla isä. Unski on elämää nähnyt muusikko, jonka tosikertomukset ovat välillä liian tosia ollakseen totta. Ostarin omatunto, pastori Usko Tammi, kantaa vastuuta myös muiden teoista. Hepun äiti Lempi Koivisto elää yksinhuoltajan salattua, huuruista elämää. Elämä on paitsi satuttavaa myös naurettavaa! 

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 5
Naisia: 5
Yhteensä: 10
Muut roolit: 

Nuorten rooleja on kuusi, aikuisrooleja neljä. Lisäksi ostarin aukiolla hengaa nuorta porukkaa, jotka osallistuvat joukkokohtauksiin. 

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
03/10/2020
Paikka: 
Valkeakosken kaupunginteatteri
Toimitusehdot: 

Lemmen Jättiläinen sisältää sovitukset 19:sta Aki Sirkesalon ikimuistoisesta laulusta. Käsikirjoitukseen sisältyy myös laulusovitusten nuotinnokset. HUOM! Näytelmään sisältyvän musiikin tekijänoikeuksista on sovittava erikseen oikeudenomistajien kanssa.