Kuntohuumaa, kuumaa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2016
Sivumäärä: 
67
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kylään saapuu adonistyypinen liikunnanohjaaja Marco Björman, joka perustaa autioksi jääneelle koululle kuntosalin. Kylän naiset innostuvat liikunnasta, ei vähiten ohjaajan vuoksi. Pian ilmassa on liikunnaniloa ja rakkauden riemuakin. Marco julistaa naisille Liiku ja kaunistu -kisan, pääpalkintona kahden viikon Pariisin matka Marcon ohjauksessa.

Pysyäkseen vauhdissa mukana kylän miestenkin on alettava liikkumaan, yksi vaimon perässä, toinen juostakseen innokasta naapurin naista pakoon.

”Hetkutus ja metkutus/ koukistus ja pyllistys”- runoilee vanha Alina-rouva kehittäessään omalaatuista liikesarjaansa. Kun joukkoon liittyy vielä Angeliga, maahanmuuttajanainen, monenkaravaista soppaa riittää nieltäväksi liikunnan vaiheilla.

Tapahtumapaikka on Maikin baarin terassi ja ympäristö lenkkimaastona. Lavastus on yksinkertainen ja paikallaan pysyvä.

Näytelmässä on kuusi naisroolia ja kolme miesroolia. Liikunnallisiin joukkokohtauksiin sopii väkeä niin paljon kuin tarjolla on. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä tarinan kulun kannalta.

Jos käytettävissä on lapsia tai nuoria, he voivat esittää ryhmänä liikunta- ja tanssiesityksiä joukkokohtausten lomassa.

Näytelmän kesto noin 2 x 45 min.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 3
Naisia: 6
Yhteensä: 9
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei