Kolme muskettisoturia

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Musiikkinäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2019
Sivumäärä: 
68
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kolme Muskettisoturia on jännittävä seikkailutarina, jonka huikeat juonikäänteet sijoittuvat kuningas Ludvig XIII ja hänen vaimonsa kuningatar Annan hallitsemaan Ranskaan 1600-luvulle.

Vauhdikas tarina alkaa, kun nuori ja komea D'Artagnan saapuu syntiseen Pariisiin värväytyäkseen kuninkaan henkivartiokaartiin huimapäiseksi Muskettisoturiksi. Lopulta hän tapaakin nuo kolme kuuluisaa ja erottamatonta kuninkaan henkivartijaa: Surumielisen Athoksen, iloluonteisen Porthoksen ja jalomielisen Aramiksen. Hyvin pian sankarimme huomaakin olevansa seikkailujen pyörteissä, joista ei puutu poliittista juonittelua, viettelyksiä ja valheita, viiniä, laulua ja naisia.

Lohjan Teatteri täytti syksyllä 2016 110 vuotta, ja mikä olikaan kunniakkaampaa kuin tehdä kokonaan upouusi musikaali lahjakkaiden Joni Pitkosen, Antti Kajanderin ja Harri Frondenin säveltämänä. Esitys oli yleisömenestys ja erityisesti kiitosta sai uusi, mielenkiintoinen sovitus tarinasta ja Joni Pitkosen rock-henkinen musiikki, joka on mahdollista sovittaa suurellekin orkesterille.

Musiikin esitysoikeudet on sovittava erikseen säveltäjien kanssa.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 9
Naisia: 3
Yhteensä: 12
Muut roolit: 

runsaasti avustajia

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
24/10/2015
Paikka: 
Lohjan Teatteri