Ja Jumala loi naisen

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Komedia
Julkaisuvuosi: 
2016
Sivumäärä: 
109
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Ja Jumala loi naisen on absurdihko komedia naisista. Näytelmässä seurataan kuuden naisen taistelua omien kriisiensä keskellä. Kuka taistelee kilojensa kanssa, kuka ruuhkavuosien aiheuttaman syyllisyyden, kuka näivettyvän avioliiton, ammatillisen epävarmuuden, yksinäisyyden, vanhenemisen tai kuka menettämisen pelon kanssa.

Ritva Ala-Kypärä perustaa kuntoutuskeskuksen huonosta itsetunnosta kärsiville naisille. Naiset vetolaukkuineen saapuvat laihtumaan, eheytymään ja voimaantumaan sekä etsimään naiseuden ydintä. Kurssin aluksi kartoitetaan ongelmakohdat ja naiset saavat kurssien aikana valmennusta myös kunto-ohjaaja ”Karju” Kentulalta ja business-guru Kari Melasvuolta. Kurssien vetäjällä, Ritvalla, tosin on oma kaappi täynnä luurankoja eikä kurssille osallistuvat naisetkaan saavuta tavoitteitaan ennen kuin keksivät mitä todella haluavat. Voiko naiseuden ydintä löytää ja miksei kukaan kertonut, että Jumala alun perin vähän mokasi luodessaan naista?

Teksti on itseironista, rakkaudella tehtyä naiseuden, naisten huonon itsetunnon ja alemmuudentunteen ruodintaa. Ja Jumala loi naisen on terävää satiiria, jossa miehetkään ei täysin säästy kritiikiltä.

 

”Kirsi Sulosen elämänmakuinen teksti on raikas ja sopivasti puhutteleva.”
Jorma Pollari, Keskisuomalainen 20.6.2016

”Kirsi Sulosen käsikirjoittama näytelmä Ja Jumala loi naisen on hervottoman hauska, mutta samalla älykäs ja herättelevä”
Milka Krogerus, Äänekosken kaupunkisanomat 2.7.2016

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 6
Yhteensä: 10
Muut roolit: 

Rooleja yhteensä 14; toteutettiin kantaesityksessä yhdellätoista näyttelijällä.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
18/06/2016
Paikka: 
Teatteri Lumpero, Saarijärvi