Hiidenkartanon arvoitus

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Musiikkinäytelmä, Nuortennäytelmä, Lastennäytelmä, Jännitysnäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2017
Sivumäärä: 
47
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Musikaali kertoo Hugo Hopparista, joka muuttaa äitinsä kuoltua vastentahtoisesti maalle Hiitolan kylään isänsä Henrin ja Hippa-tädin kanssa. Muutto vanhaan ja rähjäiseen Hiidenkartanoon ei innosta ja kartanon nykyinen omistaja Hippa-täti on ilkeä ja omituinen takkuisine Kipinätär- kissoineen.

Kuka on tuo tyttö, jonka itkun Hugo talossa kuulee ja mihin maailmaan johtaa suuressa pihamaalla seisovassa tammessa oleva salaperäinen ovi? Entä keitä ovat öisin ikkunasta kurkkivat hopeatukkaiset Pimeän Piiat ja asuuko lammessa oikeita vesihiisiä? Voiko räppäämällä selvitä Hiisimetsän vaaroista?

Hiidenkartanon arvoitus on sekoitus suomalaista kansanperinnettä ja nykyaikaista lasten ja nuorten fantasiakirjallisuutta. Musiikki koostuu uusista, upeista sävellyksistä, kansanomaisesta musiikista ja musikaaliin tehdystä Räp-musiikista.   

Tarina pohjautuu suomalaisiin kansantaruihin, mytologiaan ja sananlaskuihin Suomen historian 100 vuoden ajalta. Näin tuodaan vanhaa kansanperinnettä lasten ja nuorten tietoisuuteen hauskalla tavalla uuden musikaalin kautta.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 7
Naisia: 7
Yhteensä: 14
Muut roolit: 

Lisäksi mm. maahisia ja keijuja. Joustavasti roolitettavissa eri kokoisille ryhmille.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
01/04/2017
Paikka: 
Lohjan Teatteri