Ella ja kaverit teatterissa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia, Lastennäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2014
Sivumäärä: 
30
Kesto: 
Pienoisnäytelmä
Synopsis: 

Alakoulun kakkosluokan opettaja on pulassa: Rehtori vaatii ohjelmaa koulun joulujuhliin, mutta opettaja tuntee vilkkaan luokkansa liian hyvin suostuakseen ohjelmantekoon.

Rehtorin painostuksesta opettaja kuitenkin suostuu viemään Ellan, Paten, Sampan ja koko muun kekseliään kaveriseitsikon tutustumiskäynnille oikeaan teatteriin. Mutta niin kuin Ellan ja kumppaneiden seikkailuissa aina, tapahtumat eivät lainkaan seuraa opettajan suunnitelmia, vaan kommellukset alkavat jo junamatkalla, ja lopulta koko teatterireissu päättyy iloiseen kaaokseen.

Tästä sisuuntuneena opettaja päättää valmistaa koulun juhliin perinteikkään joulukuvaelman, jota varten lähdetään hankkimaan tarpeistoa huutokaupasta. Sielläkin tapahtumat kuitenkin nopeasti luisuvat opettajan hallinnasta ja ostosreissun saaliksi jää heinäpaaleja, lakanoita ja lasten kottikärryt. Lopulta esitys saadaan kuin saadaankin valmiiksi, mutta itse juhlassa mikään ei luonnollisesti taaskaan mene käsikirjoituksen mukaan…

Dramaturgia perustuu pääosin Timo Parvelan suositun Ella-sarjan toiseen osaan Ella teatterissa (ilm. 1996), mutta lainaa käänteitä ja kohtauksia myös muista sarjan kirjoista. Teksti tarjoaa myös näyttelijäntyöllistä haastetta, sillä se sisältää kohtauksen, joka näytellään pikakelauksena väärin päin.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 1
Naisia: 2
Yhteensä: 3
Muut roolit: 

Lapsirooleja (8-10 v.): 4 poikaa, 3 tyttöä / rooleja voivat esittää myös aikuiset (4 miestä, 3 naista) Muita rooleja: 5 kpl (rooleja voivat esittää joko miehet tai naiset)

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei
Info: 

Ensi-ilta Tampereen Komediateatterissa 21.10.2014.