Unikaverit

Language: 
Finnish
Genre: 
Puppet show, Children's play
Year of publication: 
2007
Pages: 
25
Length: 
Short play
Synopsis: 

Päiväkodissa ei olekaan öisin hiljaista ja rauhallista, sillä pimeän tultua siellä alkaa vasta tapahtua! Naulakoihin jätetyt unikaverit heräävät henkiin ja ryhtyvät mitä merkillisimpiin puuhiin.

Tänä yönä päiväkodin yörutiinit kuitenkin muuttuvat, sillä uusi hoitolapsi on tuonut mukanaan aivan oudon unikaverin, jota kaikkien ei ole helppo hyväksyä.

Veetin Jäniksen, Mustamarjamustikka-norsun ja EiMikään-siilin unikaverisuhteet joutuvat yön aikana puntariin ja niitä puidessa joudutaan matkaamaan jopa Lappiin saakka.

Kun kunkin kipeimmät salaisuudet alkavat paljastua, muurit vihdoin murtuvat. Lopulta jokainen unikaveri on joutunut katsomaan elämää myös hieman toiselta – ja toisen unikaverin – kantilta.

Aamun tullen on jouduttu pohtimaan niin erilaisuutta, hylätyksi tulemisen pelkoa, ainutlaatuisuutta kuin ystävyyden merkitystäkin.

Tämä värikäs kolmen hahmon päiväkoti-ikäisille ja hieman vanhemmillekin kirjoitettu pienoisnäytelmä sopii mainiosti kiertue-esitykseksi ja teattereiden pienille näyttämöille. Miksei myös nukketeatteriesitykseksi.

Roles: 
Number of male actors: 0
Number of female actresses: 0
All role: 0
Other roles: 

3 roolia (Unikaveria)

Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No