Pakastaa, ei pakasta

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy, Drama
Year of publication: 
1996
Pages: 
59
Length: 
Full length
Synopsis: 

Sysimustassa komediassa kolme rakkauden raatelemaa, Mauri, Martta ja Maria törmäävät toisiinsa rähjäisessä kapakassa, pakastavat tai tulevat pakastetuiksi, rakastavat tai tulevat rakastetuiksi, jos ei muuta niin ajatuksissaan.
Rakkaudessa kovia kokenut Mauri pitää konkurssikypsää kapakkaa. Martta ja parikymppinen siskonsa Maria ovat sopineet tapaamisen tähän rähjäiseen paikkaan. Molemmat naiset tarvitsevat rahaa ja nopeasti.
Edustusrouva Martta on kyllästynyt väkivaltaiseen mieheensä, muttei rahattomana, ilman asuntoa ja työtä voi miehestään erota. Pikkusisko Maria on sotkeutunut hämäräperäiseen Reiskaan, jolle on jo antanut kolmekymmentä tonnia yhteisiin tulevaisuudensuunnitelmiin: "perustetaanvideovuokraamo, saadaan rahaa ja voidaan mennään naimisiin..." Rahat ovat olleet etumaksua tonttikaupasta, minkä varmistamispapereihin tarvitaan myös Martan nimi. Maria ei aluksi paljasta asian todellista laitaa, vaan väittää siskosten isän olevan kuolemankielissä ja tarvitsevan rahaa yksityiseen leikkaukseen, mistä syystä kauppa on tehtävä. Martta saa selville Marin todellisen syyn tonttikaupan vaatimiseen; Reiska ei suostu antamaan etumaksurahoja takaisin ja Mari pelkää joutuvansa vankilaan.
Hätiin tulee Mauri. Hän palkkaa sisarukset kapakkaansa toppless-tarjoilijoiksi. Mauri, jolle Reiska on vanha tuttu, saa Reiskalta rahat ja kun uskaltautuu rakastumaan, lopuksi myös Martan.
"Myyt baarin - muutetaan toiseen kaupunkiin ja perustetaan pikkuinen ruokapaikka. Sinä laitat ruokaa ja minä tarjoilen - vaatteissa. Lauantaina ja sunnuntaina pidetään firma kiinni ja ollaan kotona - vaatteitta."
(Marja Tuominen: Näytelmäluettelo 2000, SHT)

Roles: 
Number of male actors: 1
Number of female actresses: 2
All role: 3
Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No