Orpo pääsky Pariisista

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy, Drama
Year of publication: 
2011
Pages: 
45
Length: 
Full length
Synopsis: 

Cecilen vanhemmat kuolevat ja vuoden ikäinen tyttö jää orvoksi. Hänet sijoitetaan orpokotiin, josta hän murrosiän myrskyisinä vuosina karkaa Pariisiin. Cecile joutuu kohtaamaan unelmiensa kaupungissa elämän ankaruuden. Kadunlakaisijan työ nälkäpalkalla ei lupaa ’hääppöistä’ tulevaisuutta nuorelle tytölle, jota yksinäisyys ja orpouden tunne piinavat öin ja päivin.

Katkeroitunut neitonen päättää lopulta ryhdistäytyä. Hän ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä ja aloittaa elämäntilanteensa kohentamisen hankkimalla lisäansioita alastonmallina.

Parin vuosikymmenen ’maanpakolaisuuden’ jälkeen Cecile palaa Suomeen, missä hän tapaa elämänsä miehen, Vexin. Cecilen ja Vexin yhteinen taival alkaa vauhdikkaalla liike- ja lomamatkalla Lappiin. Cecile kokee saavansa uuden elämän jo Napapiirillä, missä Vexi hemmottelee häntä kauniilla ja kalliilla napakorulla.

Juhlan jälkeen tulee arki ja sen ongelmat. Cecilen ja Vexin murheet eivät todellakaan ole niitä kaikkein helpoimpia. Heidän tarinansa hauskuttaa ja yllättää, mutta vetää välillä myös vakavaksi.

Näytelmä sopii esitettäväksi sekä kesäteattereissa että sisänäyttämöillä.

Roles: 
Number of male actors: 3
Number of female actresses: 3
All role: 6
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No